Artikel “Hoe gebruik je de Lulu’s Planner?”

De afgelopen tijd hebben we veel vragen ontvangen over de Lulu’s Planner. Velen van jullie vroegen zich af wat de Lulu’s Planner nu eigenlijk is en waarvoor je hem gebruikt. In dit artikel gaan we jullie daar meer over vertellen. De Lulu’s Planner bevat 8 hoofdstukken waarbij we ieder hoofdstuk kort zullen toelichten wat je daarin kunt doen.

Algemene informatie
De Lulu’s Planner is een boekje dat speciaal ontworpen is om jullie te helpen bij het realiseren van jullie dromen en doelen. Ken je dat gevoel dat je nog zoveel wil, maar dat het net lijkt alsof je stilstaat terwijl de dagen voorbij vliegen? Je hebt zoveel dromen maar weet niet waar je moet beginnen…
Dan is dit het perfecte boekje voor jou!

Hoofdstuk 1. De Bucketlist
De Lulu’s Planner begint met het maken van een Bucketlist. Het maken van een Bucketlist geeft je inzicht in de dromen en doelen die je in je leven nog in vervulling wilt laten gaan. Ook geeft het je veel positieve energie om na te denken over de dingen die je altijd nog zou willen doen! In dit hoofdstuk hebben we een aantal tips opgeschreven die je kunnen helpen bij het maken van jouw eigen Bucketlist. Als je iets van je Bucketlist hebt behaalt, kun je deze vervolgens afvinken!

Hoofdstuk 2. Voornemens  
Het volgende hoofdstuk gaat over het maken van goede voornemens. Waarschijnlijk hebben velen van jullie, waaronder wij zelf, dit jaar weer een aantal goede voornemens bedacht. Dit hoofdstuk kan je helpen om voornemens op te stellen. In 6 stappen leggen we je uit hoe je een voornemen zo opstelt dat je deze daadwerkelijk kunt volhouden. Vervolgens schrijf je aan de hand van deze stappen jouw nieuwe voornemens op!

Hoofdstuk 3. De Planner
Het volgende deel van de Lulu’s Planner is opgedeeld in 12 hoofdstukken die jou elke maand helpen bij het realiseren van je dromen en doelen. Het voordeel van deze planner is dat je iedere maand van het jaar met de planner kan beginnen. Je schrijft boven elk hoofdstuk bij welke maand je bent. Handig als je de planner bijvoorbeeld later in het jaar koopt of als je hem een maand lang niet kan bijhouden.

Bij iedere maand van de Planner schrijf je bovenaan de maand op, gevolgd door een quote die jij bij deze maand vindt passen. Vervolgens kun je aan de slag met het formuleren van doelen. Deze doelen zijn verdeeld over de verschillende aspecten in je leven. Je kunt bijvoorbeeld doelen opstellen in het contact met je vrienden en familie, voor werk en/of school, persoonlijke doelen, en financiële doelen. Wanneer je de doelen hebt geformuleerd, kun je hier de rest van de maand mee aan de slag gaan. Aan het eind van de maand vind je een reflectie die je kunt invullen. Daarbij kun je je maand in drie woorden omschrijven, geef je antwoord op vragen als: ‘Deze maand ben ik trots op…, Waar ik deze maand tegenaan liep…, Wat ik hiervan heb geleerd…’ en sluit je af met waar je deze maand dankbaar voor bent geweest. Je zult gaan ervaren hoe leuk het is om te zien dat je situaties terughaalt die je misschien allang was vergeten, maar eigenlijk heel veel voor je hebben betekent.

Hoofdstuk 4. Reflectie
Wanneer je de Lulu’s Planner 12 maanden hebt bij gehouden, kun je een grote reflectie invullen over het afgelopen jaar. Dit hoofdstuk biedt je de mogelijkheid om te genieten van wat je hebt bereikt en tegelijkertijd verder aan je toekomst te bouwen.

Hoofdstuk 5. 10 Tips 
In het volgende hoofdstuk staan 10 tips die je helpen om positiever in het leven te staan. Iedereen heeft weleens dagen waarop je niet zo lekker in je vel zit. Hierbij kan het helpen om te lezen dat je niet de enige bent die deze gevoelens soms ervaart. Deze 10 tips bespreken verschillende onderwerpen in het leven en laten onze visie hierop zien. De verhaaltjes die er bij staan zetten je aan het denken en verlichten die wat zwaardere dagen een beetje..  We all feel down sometimes, and that’s oke!

Hoofdstuk. 6 Waarom zo sip?
Dit hoofdstuk heeft veel samenhang met het vorige hoofdstuk met alleen een groot verschil: wordt je eigen coach op de donkere dagen! In dit hoofdstuk schrijf je voor jezelf een aantal tips en ideeën op die je kunnen helpen op dagen waarop je minder lekker in je vel zit. Wanneer je dan een baaldag hebt, kun je dit hoofdstuk er weer bij pakken en ga je aan de slag met je eigen tips en ideeën. Want uiteindelijk weet alleen jijzelf het best waar je het meest behoefte aan hebt op die wat mindere dagen!

Hoofdstuk 7. Anderen over jou!
Iedereen kent ze nog wel van vroeger: de vriendenboekjes, waarbij je lekker kon wegkwijnen in alle leuke verhaaltjes die iedereen over jou opschreef. Dit hoofdstuk is speciaal gewijd aan deze boekjes, waarbij iemand die dichtbij je staat iets leuks over je kan opschrijven. Leuk om later terug te lezen!

Hoofdstuk 8. Karma 
Het laatste hoofdstuk van de Lulu’s Planner gaat over de missie van Lulu’s en over hoe leuk het is om iets voor een ander te doen. Herken je dat moment waarop iemand je onverwacht hielp? En daar waar het voor de ander een kleine moeite was, kon jouw dag op dat moment niet meer stuk! En herken je dan ook dat moment dat je die persoon voor een ander kon zijn? Dat moment dat je sprakeloos achter bleef nadat je iemand dolgelukkig had gemaakt met iets wat voor jou een kleine moeite leek? In dit hoofdstuk schrijf je deze ervaringen op! Door deze momenten op te schrijven, word je je bewuster van wat je voor de ander kunt betekenen. Je zult zien dat de reactie van anderen of de gedachte bij het feit dat je een ander hebt geholpen je een hoop positiviteit zal brengen. En… je spaart in dit hoofdstuk natuurlijk heel wat karma punten op!