Het Concept

Over Lulu’s

Lulu’s is een onderscheidend modemerk dat in 2014 is opgericht door Sara Brouwers en Jacqueline Kolff. In ons atelier in Nijmegen ontwerpen wij handgemaakte en zelf geïllustreerde shirts, tassen, kaarten en planners en verkopen deze via onze webshop.

Van ieder product dat Lulu’s ontwerpt worden er slechts enkelen gemaakt om zo onze producten te onderscheiden van massaproductie. Tijdens het ontwerpen vinden we het belangrijk om unieke elementen aan onze ontwerpen toe te voegen en mode te combineren met het uitdragen van een boodschap. We doen dit door anderen mee te geven dat een klein gebaar voor een ander van grote betekenis kan zijn en door samen een bijdrage te leveren aan het goede doel.

Het goede doel

Wanneer jongeren van onze leeftijd nadenken over vrijwilligerswerk, zien ze dit vaak voor zich als het helpen van mensen in verre landen, waar ze geen geld hebben voor bepaalde basisbehoeften. Logisch ook, we zijn immers opgegroeid met televisies waarbij er geen reclame voorbij gaat die gevuld is met mensen die dringend hulp nodig hebben van over de hele wereld. Iets wat we minder zien, is dat er ook genoeg mensen in Nederland leven die geen geld hebben om zichzelf te voorzien in bepaalde basisbehoeften. Ieder heeft daarvoor zijn eigen verhaal. Wat wij ondervonden, is dat het doen aan liefdadigheid niet alleen nodig is in landen hier ver vandaan. Het is geweldig dat mensen het doen, maar hier in Nederland zijn er ook meer dan genoeg mensen die iets extra’s verdienen. Het leuke is zelfs, dat dit vaak in de kleine dingen zit, die voor jou als vanzelfsprekend lijken. Dit is een visie waarmee we hopen anderen te kunnen aanspreken en inspireren. De manier waarop Lulu’s dit doet, is doormiddel van de ‘Lulu Box’.

De ‘Lulu Box’

In Nederland heeft niet iedere vrouw de mogelijkheid om zichzelf en haar gezin te voorzien van hygiëne producten. Dit is waarom wij het concept van de ‘Lulu Box’ hebben bedacht.

De Lulu Box is een doos gevuld met verschillende hygiëne producten voor vrouwen die we uitdelen bij de voedselbank. In het doosje zitten shampoo, douchegel, handzeep en andere verzorgingsproducten die vrouwen dagelijks gebruiken. Bij aankoop van een artikel van Lulu’s, ontvangen financieel minder bedeelde vrouwen een Lulu Box.

Wij geloven dat geluk in de kleine dingen zit. Door verantwoord bij ons te shoppen, maak je een ander gelukkig met een klein gebaar.