Het Team:

Het verhaal van Lulu’s begon bij een vriendschap. In 2007 leerden wij elkaar kennen in het eerste jaar van de middelbare school. Inmiddels zijn we nu jaren bevriend en delen we samen een appartementje in het centrum van Nijmegen.

Onze gedeelde interesses en de wil om meer te doen dan het dagelijks leven van je vraagt, heeft ons geïnspireerd om  unieke modemusthaves te gaan ontwerpen. We wilden dat het niet zomaar items werden, maar modemusthaves die een diepere betekenis konden hebben voor een hoger doel. Door de ervaringen die Sara destijds opdeed tijdens haar studie tot Maatschappelijk werker, raakten we geïnspireerd om met de opbrengst van de modemusthaves iets voor een ander te gaan betekenen. Over de doelgroep hoefden we echter niet lang na te denken: dit zouden vrouwen worden die het financieel minder breed hebben. Het was namelijk de armoede bestrijding in Nederland die ons persoonlijk erg aantrok. Het leek ons leuk om de opbrengst uit te geven aan iets wat in ons leven erg vanzelfsprekend is, maar in het leven van een vrouw die het financieel minder breed heeft minder voor de hand ligt. Zo bedachten we de Lulu Box.

Nu, drie jaar nadat we ons bedrijf zijn begonnen, zijn we nog steeds even enthousiast over het concept. Het uitdelen van de Lulu Boxen is elke keer weer een onbetaalbaar moment.